MAKTABDA O`QUVCHILARNING PSIXOLOGIK MOSLASHUVINI TAMINLASHDA PSIXOLOGINING O`RNI - AKBARALIYEVA NAVRO`ZAXON FARXODJON QIZI (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘quvchilarning ta’lim muhitiga psixologik moslashuvi jarayonida maktab psixologining o`rni, bu borada qo‘llaniladigan asosiy usullar tahlil qilinadi. Maktabda o`quvchilarning Psixologik moslashuvi — bu o‘quvchining yangi ijtimoiy va ta’limiy muhitga, pedagogik talablar va sinfdoshlar bilan o‘zaro munosabatlarga moslashuvi jarayonidir. Maqolada zamonaviy yondashuvlar, psixologik-pedagogik metodlar, individual yondashuv asosidagi tadbirlar va maktab psixologi hamda sinf rahbari hamkorligining ahamiyati yoritiladi.