URBANIZATSIYA SHAROITIDA LANDSHAFT ARXITEKTURASINING EKOLOGIK VA IJTIMOIY BARQAROR RIVOJLANISHDAGI ROLI - Norova Nargiza Saidovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada urbanizatsiya jarayonlarining jadallashuvi sharoitida landshaft arxitekturasining shahar muhitida ekologik va ijtimoiy barqaror rivojlanishni ta’minlashdagi o‘rni ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Zamonaviy shaharlarning ekologik muammolarini kamaytirish, yashil infratuzilmani rivojlantirish, tabiiy landshaftlarni saqlab qolish hamda aholining ijtimoiy farovonligini oshirishda landshaft dizaynining ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, landshaft arxitekturasi orqali qulay, sog‘lom va inklyuziv yashash muhitini shakllantirish tamoyillari ko‘rib chiqiladi. Xorijiy tajribalar asosida barqaror landshaft tizimlarini yaratish mexanizmlari tahlil qilinib, O‘zbekiston sharoitida ularni qo‘llash istiqbollari asoslab beriladi.