KOʻRSATKICHLI FUNKSIYA VA TIZIMDAN FOYDALANISH SIKLI - Ostonova Saodat Djuraxonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ko‘rsatkichli funksiyalar matematikaning juda muhim sohalaridan biri hisoblanadi. Bu funksiyalar hayotimizning ko‘plab jabhalarida, texnologiyadan tortib iqtisodiyotgacha, fizika, informatika, biologiya, hamda kundalik hayotiy jarayonlarda ham tez-tez uchrab turadi. Tushunarli qilib aytganda, ko‘rsatkichli funksiya bu - aynan funksiya belgilanadigan ifodada o‘zgaruvchi ko‘rsatkich sifatida qatnashgani bilan farqlanadi. Ko‘rsatkichli funksiyalar odatda quyidagicha ifodalanadi: f(x) = a^x, bu yerda asos a doimiy, x esa o‘zgaruvchi hisoblanadi.