INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA ANTONIMLARNING SEMANTIK XUSUSIYATLARI - Meliyeva Xushnoza Maqsud qizi; Holikulova Gulchexra Yorqulovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA. Ushbu maqolada ingliz va o‘zbek tillarida antonimlarning semantik xususiyatlari qiyosiy jihatdan tahlil qilinadi. Antonimlarning leksik-semantik munosabatlardagi o‘rni, ularning turlari va nutqdagi funksional imkoniyatlari yoritiladi. Shuningdek, ikki til misolida antonimlarning ma’no qarama-qarshiligi, kontekstga bog‘liq semantik o‘zgarishlari va milliy-madaniy tafovutlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari qiyosiy tilshunoslik, tarjima nazariyasi va til o‘qitish jarayonida muhim ahamiyat kasb etadi.