OʻPKA VA NAFAS TIZIMI LOTIN TERMINLARI: TARIXIY VA AMALIY JIHATLAR - Rajaboyeva Mahfuza; Turdiyev Shuhrat Berdiyevich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola òpka va nafas tizimi anatomiyasi va fiziologiyasida ishlatiladigan lotin terminlarini tarixiy rivojlanishi va amaliy qo‘llanilishi jihatidan o‘rganadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, lotin terminlari tibbiyot sohasida xalqaro standartni ta’minlaydi va malakali professional muloqot uchun zarurdir.