XIVA “JALOLIDDIN MANGUBERDI” TEMIR YO‘LI BO‘YLAB LANDSHAFT-ESTETIK MUHITNI SHAKLLANTIRISH MASALALARI - Norov Jahongir Saidovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada Xiva shahriga olib boruvchi “Jaloliddin Manguberdi” temir yo‘li bo‘ylab landshaft-estetik muhitni shakllantirish masalalari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Temir yo‘l infratuzilmasining tarixiy-madaniy meros hududi bilan uyg‘unlashuvi, vizual identitet, estetik qiyofa va hududiy o‘ziga xoslikni saqlash masalalari yoritiladi. Shuningdek, temir yo‘l bo‘ylab landshaft dizayni, yashil hududlar va milliy estetik obrazni shakllantirish tamoyillari ko‘rib chiqiladi.