PARTS OF SPEECH IN ENGLISH AND UZBEK - Nasriddinova Bakhora; Khamidov Tokhir (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotation: This article explores the similarities and differences of parts of speech between two non-related languages English and Uzbek,focusing on noun,verb,adjective,adverb categories.By comparing these two languages ,the article highlights how their similarities and differences. The Uzbek language belongs to the Turkic language family, while the English language belongs to the Indo-European language family, and this article also highlights the connections between them.This bilingual approach provides insights into the unique characteristics of each language,offering a useful resource for language learners,teachers,and linguists. Ushbu maqola bir-biriga aloqador bo‘lmagan ikki til — ingliz va o‘zbek tillaridagi so‘z turkumlarining o‘xshash va farqli jihatlarini o‘rganadi. Asosan ot, fe’l, sifat va ravish toifalariga e’tibor qaratilgan. Ushbu ikki tilni taqqoslash orqali maqola ularning o‘xshashliklari va farqlarini yoritib beradi. O‘zbek tili — Turkiy tillar oilasiga, ingliz tili esa Hind-Yevropa tillar oilasiga mansub bo‘lib, maqola ularning o‘zaro bog‘liqlik jihatlarini ham ko‘rsatib o‘tadi. Ikki tilda olib borilgan bu yondashuv har bir tilning o‘ziga xos xususiyatlarini chuqurroq tushunishga yordam beradi va bu til o‘rganuvchilar, o‘qituvchilar hamda tilshunoslar uchun foydali manba bo‘lib xizmat qiladi.