O‘SMIR YOSHDAGI O‘G‘IL BOLALARDA QALQONSIMON BEZ AUTOIMMUN KASALLIKLARINI KECHISH XUSUSIYATLARI - Arabboyev Shoxruh Mirzohidjon o‘g‘li; Ismoilov Diyorbek Adxamjon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: O‘smir yoshdagi o‘g‘il bolalarda qalqonsimon bez autoimmun kasalliklari tez-tez yashirin va sekin kechadi. Ushbu bemorlar guruhida kasallikning klinik belgilari, laborator ko‘rsatkichlari va bez funksiyasi o‘ziga xos bo‘lib, tashxis va davolashni murakkablashtiradi. Maqolada o‘smir o‘g‘il bolalarda qalqonsimon bez autoimmun kasalliklarining kechishi, belgilari, tashxis usullari va davolash strategiyalari tahlil qilinadi. Kasallikning kechishi, gormon darajalari va immunologik ko‘rsatkichlar o‘rtasidagi bog‘liqliklar yoritiladi.