SUN’IY INTELLEKT – ZAMONAVIY INFORMATIKANING ASOSIY YO‘NALISHI - Xayriyeva Gulchehra Faxriddinovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu ishda sun’iy intellekt tushunchasi, uning shakllanishi va rivojlanish bosqichlari hamda zamonaviy jamiyatdagi ahamiyati yoritilgan. Sun’iy intellekt texnologiyalarining asosiy yo‘nalishlari — mashinaviy o‘rganish, sun’iy neyron tarmoqlar va tabiiy tilni qayta ishlash usullari tahlil qilinadi. Shuningdek, sun’iy intellektning tibbiyot, ta’lim, sanoat va transport sohalaridagi amaliy qo‘llanilishi ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot davomida ushbu texnologiyalarning afzalliklari bilan bir qatorda, axborot xavfsizligi, axloqiy me’yorlar va mehnat bozoriga ta’siri kabi muammolar ham muhokama qilinadi. Xulosa sifatida sun’iy intellektni ilmiy asosda rivojlantirish va uni mas’uliyat bilan joriy etish jamiyat taraqqiyotida muhim ahamiyat kasb etishi asoslab beriladi.