SUN’IY INTELLEKTNING O‘QITUVCHILAR FAOLIYATIDAGI AFZALLIKLARI - Xolida Jumayeva (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu ilmiy maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining zamonaviy ta’lim tizimidagi ahamiyati hamda ularning o‘qituvchilar faoliyatini takomillashtirishdagi o‘rni ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida sun’iy intellektning darslarni rejalashtirish, ta’lim jarayonini individuallashtirish, baholash va monitoring tizimlarini avtomatlashtirish hamda o‘qituvchilarning kasbiy rivojlanishiga ta’siri yoritib berilgan. Maqola natijalari sun’iy intellekt texnologiyalarini ta’lim amaliyotiga joriy etish orqali pedagogik jarayon samaradorligini oshirish mumkinligini ko‘rsatadi.