MAKTABGACHA TALIMDA STEAM TEXNOLOGIYALARINING PEDAGOGIK AHAMIYATI. - Bobomurodova Latofat Elmurodovna; Bobomurodova Ozoda Rustambek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tizimida STEAM[Science Technology,Engineering,Art,Mathematics]texnologiyalarini qo’llashning pedagogik ahamiyati yoritilgan.STEAM yondashuvi fanlararo integrasiyaga asoslangan zamonaviy ta’lim modeli sifatida bolalarning intellektual, ijodiy,hissiy,mantiqiy,aqliy va ijtimoiy rivojlanishiga ta’siri nuqtai nazaridan tahlil qilingan.Maqolada STEAM texnalogiyalarining maktabagacha yoshdagi bo’lgan bolalarda mustaqil fikrlash,muammoli vaziyatlarni hal qilish kreativ tafakkur va amaliy ko’nikmalarni shakillantirishdagi o’rni ilmiy asosda ochib berilgan.Shuningdek ,tarbiyachining STEAM asosidagi ta’lim jarayonidagi roli hamda xorijiy tajribalar tahlil qilingan.