MAVZU:ASAB TIZIMI TUZILISHI TURLARI - Xojiyeva Xayitxon Tolipovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Asab tizimi biz qiladigan deyarli hamma narsani, shu jumladan o’ylagan, gapiradigan yoki his qiladigan narsalarni boshqaradi. Shuningdek, u fikrlash, xotira va harakat kabi murakkab jarayonlarni boshqaradi. Asab tizimi tanamiz o’ylamasdan qiladigan, qizarish, miltillash va nafas olish kabi ishlarda ham muhim rol o’ynaydi. Ba’zi jihatlar, masalan, kasalliklar, travma, toksinlar va qarish jarayonlari asab tizimiga zarar etkazadi. Blogda asab tizimi, uning turlari, tuzilishi, belgilari, funktsiyalari va asab tizimiga ta’sir qilishi mumkin bo’lgan turli xil holatlar tushuntiriladi.