MAVZU: ZOTILJAM KASALLIGINING— SABABLARI, ALOMATLARI VA DAVOLASH. - Xojiyev Azimjon Axmedovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Zotiljam — sabablari - Pnevmoniya (qad. yun. πνευμονία — «o’pka kasalligi»), zotiljam, o’pka shamollashi — o’pka to’qimalarining yallig’lanishi, odatda infektsiya tomonidan chaqiriladi, asosan alveolalar zararlanishi (ularda yallig’lanishli ekssudatsiya rivojlanishi) bilan kechadi.