DIPLOMATIK MATNLARDA UCHRAYDIGAN ASOSIY EVFEMIZM KATEGORIYALARI - Urinbayeva Maftuna Yuldash qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada diplomatik matnlarda uchraydigan asosiy evfemizm kategoriyalari lingvopragmatik va semantik jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqotda evfemizmlarning diplomatik diskursdagi kommunikativ vazifalari, xususan, siyosiy keskinlikni yumshatish, salbiy mazmunni neytrallashtirish hamda rasmiy muomalada muvozanatni saqlashdagi roli yoritib berilgan. Shuningdek, diplomatik nutqda keng qo‘llaniladigan evfemizmlarning tematik guruhlari va ularning kontekstual xususiyatlari aniqlangan. Maqolada zamonaviy diplomatik hujjatlar va bayonotlar asosida misollar tahlil qilinib, evfemizmlarning til va siyosat o‘rtasidagi o‘zaro aloqadagi ahamiyati ko‘rsatib berildi.