OSIYLIKDAN SOQIYLIKKA QADAM - Nurullayeva Zaxro (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola Sharq va G‘arb adabiyotidagi zamon va makon masalasi, asarlar o‘rtasidagi o‘xshashliklar, Lev Tolstoyning “Avliyo Sergey” va Fotih Dumanning “Men. Bas qil, ey nafs” asarlarining qiyosiy tahlili, ular o‘rtasidagi xususiy va mushtarak jihatlar bayon qilingan. Sharq allomalarining nafs masalasi yuzasidan keltirib o‘tgan fikrlari va tahlili asosida mavzuning ijtimoiy, ma’naviy jihatlariga atroflicha to‘xtalib o‘tilgan.