RUS TILI DARSLARIDA O‘QUVCHILARNING KREATIV TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISH - Vasikova Shahriniso Sobir qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Mazkur ilmiy maqolada rus tili darslarida o‘quvchilarning kognitiv va ijodiy salohiyatini rivojlantirish masalalari yoritilgan. Ta’lim jarayonida kreativ tafakkurni shakllantirishning pedagogik-psixologik asoslari, innovatsion metodlar, interfaol texnologiyalar va ijodiy topshiriqlarning samaradorligi tahlil qilinadi. Shuningdek, rus tili darslarida kreativ yondashuv orqali o‘quvchilarning nutqiy kompetensiyasini rivojlantirish yo‘llari ko‘rsatib beriladi. Maqola umumta’lim maktablari va akademik litseylar o‘qituvchilari uchun metodik tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.