SUN’IY INTELLEKT VA TA’LIM: FALSAFIY TAHLIL - Saparov Umidjon (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining zamonaviy ta’lim tizimidagi o‘rni falsafiy nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Inson tafakkuri, bilish jarayoni va texnologiya o‘rtasidagi munosabatlar ko‘rib chiqilib, sun’iy intellektning bilim berish jarayoniga ta’siri muhokama qilinadi. Shuningdek, texnologiyaning inson mohiyatiga ta’siri va axloqiy masalalar falsafiy yondashuv asosida yoritiladi.