BRONXOPULMONAL PATOLOGIYALI BEMORLARDA KLINIK- LABORATOR VA IMMUNOLOGIK XUSUSIYATLARINI O‘RGANISH - Qalandarova D.O (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur tezisda bronxopulmonal patologiyali bemorlarda klinik- laborator va immunologik ko‘rsatkichlar tahlil qilingan. Tadqiqot davomida yallig‘lanish belgilarining og‘irligi, qon ko‘rsatkichlari, immunitetning gipo- yoki giperraktiv holatlari baholandi. Olingan natijalarga asoslanib, bemorlar holatini erta tashxislash va individual yondashuv asosida davolash zarurligi asoslab berildi.