OLIY TA’LIMDA MUSIQA O‘QITUVCHISINI TAYYORLASHGA QO‘YILADIGAN TALABLAR VA UNING BUGUNGI KUNDAGI HOLATI - TURG’UNOVA GULSHODA RAXMONJON QIZI (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Bugungi kunda ta’lim jarayonining sifatini oshirish, xususan musiqa ta’limi sohasida, muhim pedagogik muammo hisoblanadi. Musiqa o‘qituvchisi — nafaqat musiqiy bilim va amaliy ko‘nikmalarga ega mutaxassis, balki pedagogik jihatdan puxta tayyorlangan shaxs bo‘lishi kerak. Shu boisdan oliy ta’lim muassasalarida musiqa yo‘nalishida kadrlar tayyorlashda qo‘yiladigan talablar va ularning hozirgi holati alohida e’tiborni talab etadi. Ushbu maqolada tayyorlash jarayonida qo‘yiladigan talablar tahlil qilinadi, so‘ngra O‘zbekistondagi bugungi holatga nazar solinadi, muammolar va takliflar muhokama qilinadi.