UMUMTA’LIM MAKTABLARIDA VOKAL VA XOR SAN’ATI TA’LIMINING AHAMIYATI - A.ASRAQULOVA; TURG’UNOVA GULSHODA RAXMONJON QIZI (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada umumta’lim maktablarida vokal va xor san’ati ta’limining pedagogik, estetik va ijtimoiy ahamiyati chuqur tahlil qilinadi. Maqola musiqa ta’limida taxsil oluvchi o‘quvchilarning individual va jamoaviy rivojlanishiga ta’siri, vokal-xor mashg‘ulotlarining ta’lim jarayonidagi o‘rni, ahamiyati qolaversa, pedagogik metodlar va musiqa tarbiyasi orqali yoshlarni estetik madaniyatga yo‘naltirish masalalarini yoritadi. Quyidagi maqolada nazariy asoslar, amaliy tadqiqotlar va metodik yondashuvlar tahlil qilingan.