QAYTA TIKLANUVCHI ENERGIYA MANBALARINI ELEKTR TARMOQLARIDA INTEGRATSIYALASH UCHUN INNOVATSION YONDASHUVLAR - Majidov Salim Sodiqovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada qayta tiklanuvchi energiya manbalarini (QTEM) elektr energetika tarmoqlariga integratsiyalashning zamonaviy va innovatsion yondashuvlari tahlil qilinadi. Quyosh, shamol, gidro va bioenergiya manbalarining texnik-iqtisodiy xususiyatlari, ularni mavjud elektr tarmoqlariga ulashda yuzaga keladigan muammolar hamda ushbu muammolarni bartaraf etishda raqamli texnologiyalar, aqlli tarmoqlar (Smart Grid), energiya saqlash tizimlari va sun’iy intellekt asosidagi boshqaruv yechimlarining ahamiyati yoritib beriladi. Shuningdek, O‘zbekiston sharoitida QTEM integratsiyasining istiqbollari va rivojlanish yo‘nalishlari ko‘rib chiqiladi.