MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA INNAVATSION - PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALAR VOSITASIDA TABIIY FANLARGA DOIR BILIMLARNI SHAKLLANTIRISH - Eshonqulova Oʻrolbuvish Fayzulla qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Maktabgacha yoshdagi bolalarda innavatsion-pedagogik texnologiyalar vositasida tabiiy fanlarga doir bilimlarni shakllantirish mavzusi bo‘yicha yozilgan bu annotatsiya, yosh bolalarni tabiat va uning qonuniyatlarini o‘rganishga qiziqishini rivojlantirishga qaratilgan. Ushbu texnologiyalar yordamida bolalarga o‘yin, interaktiv metodlar, amaliy mashg‘ulotlar va hikoyalar orqali tabiiy fanlarning asosiy tushunchalari, masalan, hayvonlar, o‘simliklar, ob-havo va dunyo hodisalari haqida bilimlar beriladi. Bu yondashuvlar bolalarning fikrlash, tahlil qilish va muammo yechish qobiliyatlarini rivojlantirishga xizmat qiladi. Annotatsiyada, shuningdek, pedagogik texnologiyalarning samaradorligi, o‘qitish usullari va metodikalar, shuningdek, bolalarning javobchanligi va qiziqishini oshirish bo‘yicha tavsiyalar ko‘rib chiqiladi. Ushbu yondashuvlar maktabgacha yoshdagi bolalarda tabiiy fanlarga bo‘lgan qiziqishni oshirish, ularning bilimlarini mustahkamlash va ilg‘or pedagogik texnologiyalar yordamida ta’lim sifatini yaxshilashga yordam beradi.