KORPUS TURLARI HAMDA UNING TIPOLOGIYASI - Unarova Dilafruz Abdimajit qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada korpus turlari va uning tipologiyasi haqida ma’lumotlar berilgan. Lingvistik korpus va elektron kutubxona uning amaliy ahamiyati, korpus menedjeri va konkordanslar haqida ma’lumotlar berilgan. Korpus annotatsiyasi, korpus hajmi va klassifikatsiyasi . Korpusning nutqqa ko‘ra turi: og‘zaki, yozma, aralash korpus va matn tili, parallelligi kabi masalalar talqin etilgan. javob bera oladigan, til hodisasi bilan shugʻullanadigan, soha oldiga avval qoʻyilmagan dolzarb muammolarni qoʻya oladigan tizim ekanligi maqolada batafsil yoritib berilgan.