KOGNITIV PSIXOLOGIYANING ASOSIY MUAMMOLARI - Raxmatjonova Marjona Surat qizi; Salaxidinova Xolida Xaliljonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada kognitiv psixologiyaning shakllanishi, rivojlanishi va zamonaviy bosqichda duch kelayotgan asosiy muammolari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Kognitiv psixologiya insonning bilish jarayonlari — idrok, xotira, tafakkur, e’tibor, til va qaror qabul qilish mexanizmlarini o‘rganishga yo‘naltirilgan fan sohasi hisoblanadi. Axborotni qayta ishlash modeli, ong va miya o‘rtasidagi munosabat, individual kognitiv farqlar, metodologik cheklovlar hamda raqamli muhitning kognitiv jarayonlarga ta’siri asosiy muammo sifatida yoritiladi.