TA’LIMNING RAQAMLI TRANSFORMATSIYASI SHAROITIDA OʻQUVCHILARNI OʻQUV BILIM SALOHIYATINI FAOLLASHTIRISH USULLAR - TURSUNOVA SAIDAXON SOLIJONOVNA (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqolada ta’limning raqamli transformatsiyasi sharoitida o‘quvchilarning o‘quv bilim salohiyatini faollashtirish masalalari yoritiladi. Raqamli texnologiyalar asosida tashkil etilgan ta’lim jarayoni o‘quvchilarning mustaqil fikrlash, tahlil qilish, axborotni izlash va undan samarali foydalanish ko‘nikmalarini rivojlantirishga xizmat qilishi asoslab beriladi. Shuningdek, interaktiv raqamli vositalar, elektron ta’lim platformalari, multimedia resurslar va innovatsion pedagogik yondashuvlar orqali o‘quvchilarning bilishga bo‘lgan qiziqishini oshirish, ularning o‘quv faolligini kuchaytirish usullari tahlil qilinadi. Maqolada raqamli muhitda ta’limni tashkil etish jarayonida o‘quvchilarning individual imkoniyatlarini hisobga olish, differensial va shaxsga yo‘naltirilgan ta’limni amalga oshirishning ahamiyati ochib beriladi.