ONA TILI DARSLARIDA O‘YIN TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH IMKONIYATLARI. MAQOLANI ANNOTATSIYASINI VA KALIT SOʻZLARNI YOZISHDAN BOSHLA - Haqiqatbekova Dilshodaxon Shuxratjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqolada ona tili darslarida o‘yin texnologiyalaridan foydalanishning didaktik va tarbiyaviy imkoniyatlari yoritilgan. Zamonaviy ta’lim jarayonida o‘yin texnologiyalari o‘quvchilarning bilish faolligini oshirish, mustaqil fikrlash, nutqiy kompetensiyalarini rivojlantirish hamda ta’lim jarayoniga ijobiy motivatsiya uyg‘otishda muhim vosita sifatida namoyon bo‘lmoqda. Maqolada o‘yin texnologiyalarining mohiyati, ularning turlari va ona tili darslariga integratsiyalashuvi tahlil qilinadi. Shuningdek, o‘yin elementlaridan foydalanish orqali o‘quvchilarda leksik, grammatik va imloviy ko‘nikmalarni shakllantirish imkoniyatlari asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari o‘yin texnologiyalarining ta’lim samaradorligini oshirishdagi ahamiyatini tasdiqlaydi va amaliy tavsiyalar bilan boyitilgan.