BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA INKLYUZIV PEDAGOGIK KOMPETENSIYANI RIVOJLANTIRISHNING AMALIY YO‘LLARI - Xayrullayeva Dilnoza Latif qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya; Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida inklyuziv pedagogik kompetensiyani rivojlantirishning amaliy yo‘llari tahlil qilingan. Tadqiqotda inklyuziv pedagogik kompetensiya tushunchasi, uning tarkibiy elementlari va o‘quvchilarda shakllanish mexanizmlari yoritilgan. Shuningdek, pedagogik faoliyatda zamonaviy metodlar, individual yondashuv va interaktiv texnologiyalardan foydalanish orqali kompetensiyani rivojlantirish amaliy imkoniyatlari keltirilgan.