MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA RAQAMLI SAVODXONLIKNI SHAKILLANTIRISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI - Bobomurodova Latofat Elmurodovna; Karimova Uzlifat Halimjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda raqamli savodxonlikni shakillantirishning pedagogik asoslari tahlil etiladi.Raqamli texnologiyalarning ta’lim jarayoniga keng joriy qilinishi bolalarda raqamli qurilmalardan ongli,xavfsiz va maqsadli foydalanish koʻnikmalarini rivojlantirish dolzarb masala hisoblanadi.Tadqiqotda maktabgacha yosh davrining psixologik-pedagogik xususiyatlari, raqamli savodxonlik tushunchasining mazmuni hamda uni shakillantirishda qoʻllaniladigan pedagogik prinsiplar yoritilgan.