MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNING INTELLEKTUAL- ANGLASH MALAKALARINI RIVOJLANTIRISHDA DIDAKTIK O‘YINLARNING AHAMIYATI - Axmatxanova Sarvinoz Farxodjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarning intellektual- anglash malakalarini rivojlantirishda didaktik o‘yinlarning pedagogik ahamiyati yoritib berilgan. Didaktik o‘yinlarning bolalar tafakkuri, nutqi, xotirasi, e’tibori hamda bilish jarayonlariga ta’siri ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, maktabgacha ta’lim muassasalarida didaktik o‘yinlardan samarali foydalanish yo‘llari, ularning turlari va tarbiyachi faoliyatidagi o‘rni ochib berilgan. Maqola maktabgacha ta’lim pedagoglari, talabalari va soha mutaxassislari uchun mo‘ljallangan.