NURLANISH ENERGIYASINING DOZALARI VA ULARNING TO‘QIMA SEZUVCHANLIGIGA TA’SIRI - Qosimova Gulnoza Soyibjonovna; Mo‘minjonova Parinoz Sherzod qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Mavzuning dolzarbligi. Ayollar orasida xavfli o‘sma kasallikari keng tarqalmoqda. Ushbu kasalliklarni davolashda nur terapiyasi muhim o‘rin tutadi. Biroq, nurlanish dozasi va to‘qima sezuvchanligi o‘rtasidagi muvozanatni saqlash muhim ahamiyatga ega, chunki noto‘g‘ri dozalar sog‘lom to‘qimalarga zarar yetkazishi mumkin. Shuning uchun nurlanish energiyasining dozalari va ularning to‘qima sezuvchanligiga ta’sirini o‘rganish bugungi kunda juda dolzarbdir.