O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI XALQ TA’LIMI TIZIMINI 2030- YILGACHA RIVOJLANTIRISH KONSEPSIYASI - Sultanova Shaxnozaxon; Muratova Jamila (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi xalq ta’limi tizimini 2030-yilgacha rivojlantirish konsepsiyasining mazmun-mohiyati, asosiy maqsad va vazifalari keng tahlil qilingan. Jumladan, ta’lim mazmunini modernizatsiya qilish, pedagog kadrlar salohiyatini oshirish, ta’lim muassasalarining moddiy-texnik bazasini rivojlantirish, raqamli texnologiyalarni joriy etish hamda ta’limda tenglik va inklyuzivlikni ta’minlash masalalari yoritib berilgan. Maqolada konsepsiyaning jamiyat taraqqiyoti va raqobatbardosh inson kapitalini shakllantirishdagi o‘rni ilmiy- nazariy jihatdan asoslab berilgan.