ISMOIL AL-BUXORIYNING HADISLARINING INSON KAMOLOTIDAGI O’RNI - Mamatkulova Ro’zaxon; Raxmatullayeva Barno (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA: Imom al-Buxoriy (asl ismi Abu Abdulloh Muhammad ibn Ismoil al-Buxoriy) (810.21.7, Buxoro — 870.31.8, Samarqand yaqinidagi Xartang qishlog‘i) — islom olamining yirik mutafakkiri, buyuk muhaddis. Muhaddislar imomi, hadis ilmining sultoni deb ham yuritiladi.