ZAMONAVIY QIYOSIY PEDAGOGIK MASALALAR TARAQQIYOTI - Mutalova Nargiza; Kenjayeva Mohira (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy qiyosiy pedagogikaning mohiyati, rivojlanish omillari va dolzarb pedagogik masalalari keng tahlil qilingan. Turli mamlakatlar ta’lim tizimlarini qiyosiy o‘rganish asosida ta’lim sifati, raqamli ta’lim, inklyuzivlik va ta’limni boshqarish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Maqolada qiyosiy pedagogikaning nazariy va amaliy ahamiyati ilmiy jihatdan asoslab berilgan.