KICHIK BIZNESNI RIVOJLANTIRISHDA INNOVATSION YONDASHUVLARNING IQTISODIY SAMARADORLIGI - Jurayeva Mokhinur Akhmadjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada kichik biznes subyektlarini rivojlantirishda innovatsion yondashuvlardan foydalanishning iqtisodiy ahamiyati keng yoritilgan. Tadqiqot jarayonida kichik biznes faoliyatida raqamli texnologiyalarni joriy etish, zamonaviy boshqaruv mexanizmlaridan foydalanish hamda moliyaviy innovatsiyalarni qo‘llash orqali iqtisodiy samaradorlikni oshirish imkoniyatlari tahlil qilindi. Shuningdek, kichik biznesning barqaror rivojlanishiga ta’sir etuvchi omillar aniqlanib, mualliflik yondashuvi asosida innovatsion rivojlanish modeli taklif etildi. Tadqiqot natijalari kichik biznesni qo‘llab-quvvatlashga qaratilgan davlat siyosatini takomillashtirishda ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.