SHAXSNING RIVOJLANISHI, TARBIYASI VA IJTIMOIYLASHUVI. SHAXS SHAKLLANISHIDA JAMOANING O‘RNI - Axrorova Nodira Muxiddinovna qizi; Aripjonova Zaxro Abdubositovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola shaxsning rivojlanishi, tarbiyasi va ijtimoiylashuvi jarayonlarini chuqur tahlil qiladi hamda jamoaning shaxs shakllanishidagi rolini yoritadi. Maqolada shaxsning psixologik, ijtimoiy va axloqiy rivojlanishi, tarbiyaviy jarayonlar, jamiyat va guruhlarning ta’siri, shuningdek, ijtimoiylashuvning mexanizmlari va usullari batafsil bayon etilgan. Shuningdek, maqolada zamonaviy pedagogik yondashuvlar va shaxsni rivojlantirishdagi jamoaning ahamiyati misollar bilan ko‘rsatib berilgan.