O’ZBEKISTONDA MUSTAQILLIK YILLARIDA TADBIDKORLIK FAOLIYATINING RIVOJLANISHI TARIXI(XOTIN -QIZLAR TADBIRKORLIGI MISOLIDA ) SHARH - Ahmadov Ahmadjon Asror o’g’li; Durmatova Gulnoz Shuhratovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada Oʻzbekistonda mustaqillikdan keyingi davrda tadbirkorlik faoliyatining va iqtisodiy rivojlanishi liberal institutsional rivojlanishi bilan bogʻliq holda tahlil qilingan. Oʻtish iqtisodiy tadbirkorlik, xotin-qizlar tadbirkorligining kengayishi qonuniy kafolatlar, iqtisodiy ragʻbatlar hamda davlat siyosatining bevosita bogʻliq ekani asoslangan.Ayollar xavfsizligiga ijtimoiy-madaniy roli, anʼʼanaviy gender vositalari, resurslarga kirish hamda taʼlim va malaka oshirish darajasining taʼsiri olingan. Yig’ilishda tadbirkorlikni qo’llab-quvvatlash iqtisodiy o’sish, bandlikni va ijtimoiy taraqqiyotni ta’minlashda muhim ahamiyat kasb etgan.