IJTIMOIY TA’TILLAR - Ismatillayev Bahodirxon Ibratillaxon o'g'li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada mehnat huquqi tizimida muhim ijtimoiy kafolatlardan biri hisoblangan ijtimoiy ta’tillar tushunchasi, ularning turlari hamda ijtimoiy ahamiyati tahlil etilgan. Ijtimoiy ta’tillarning xodimlarning sog‘lig‘ini muhofaza qilish, oilaviy majburiyatlarini bajarishi hamda mehnat va shaxsiy hayot o‘rtasidagi muvozanatni ta’minlashdagi o‘rni yoritib berilgan. Shuningdek, ijtimoiy ta’tillar institutining jamiyatda ijtimoiy barqarorlikni mustahkamlash va mehnat munosabatlarini tartibga solishdagi roli ilmiy-nazariy jihatdan asoslab berilgan.