OʻZBEK VA INGLIZ IBORALARINING QIYOSIY TAHLILI - Nizomaddinova Gullola Nizomaddin qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: O‘zbek va ingliz tillari dunyo miqyosida bir-biridan o‘ziga xos xususiyatlari, boy iboralari va til formasiga ega bo‘lib, turli madaniyat va tarixiy taraqqiyot yo‘llaridan o‘tgani bois, ularni bevosita solishtirish muhim lingvistik va madaniy natijalarga olib kelishi mumkin. Iboralar – bu tilning obrazliligi, estetikasi va xalqning madaniy merosini o‘zida mujassam etgan ifoda vositalaridir. Ular har bir til uchun betakror bo‘lib, so‘zlarning mustaqil ma’nosidan tashqari, umumiy mazmunga ega bo‘ladi. O‘zbek va ingliz tillaridagi iboralarni qiyosiy o‘rganish ikki xalq dunyoqarashidagi o‘xshashlik va farqlarga, tilning funksional imkoniyatlari hamda milliy mentalitetiga yaqqol nur sochishga yordam beradi.