ICHAK MIKROFLORASI - Mirzayeva Sug'diyona Ulug'bek qizi; Iskandarova Ro’za Anvarovna; Bobokandova Mexriniso Fazliddinovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Maqolada ichak mikroflorasining xususiyatlari, uning ovqat hazm qilish jarayonidagi, immunitet tizimidagi va umumiy metabolizmdagi roli yoritiladi. Ichakda yashovchi foydali mikroorganizmlarning vitaminlar sintezi, patogen bakteriyalarga qarshi himoya va ichak shilliq qavatini saqlashdagi ahamiyati ilmiy asosda bayon etiladi. Shuningdek mikroflora muvozanati buzilganda yuzaga keladigan disbakterioz va uning turli kasalliklar bilan bog‘liqligi tahlil qilinadi.