KONSOLIDATSIYALASHGAN MOLIYAVIY HISOBOTLARNI TRANSFORMATSIYA QILISH ORQALI INVESTITSION JOZIBADORLIKNI OSHIRISH - Eshonqulov Azamat Abdiraximovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqola konsolidatsiyalashgan moliyaviy hisobotlarni transformatsiya qilish jarayoni orqali korxonalarning investitsion jozibadorligini oshirish imkoniyatlarini o‘rganilgan bo’lib, transformatsiya qilingan hisobotlar nafaqat moliyaviy ko‘rsatkichlarning aniqligini va shaffofligini ta’minlaydi, balki investorlar va moliyaviy tashkilotlar uchun qaror qabul qilish jarayonini soddalashtiradi. Shuningdek O‘zbekiston sharoitida konsolidatsiyalashgan moliyaviy hisobotlarni yangilash va optimallashtirishning amaliy yondashuvlari tahlil qilingan. Shu bilan birga, transformatsiya jarayonining investitsion jalb qilishdagi samaradorligi ko‘rsatib berilgan. Bu esa korxonalarning moliyaviy barqarorligini mustahkamlash va rivojlanish strategiyalarini qo‘llab-quvvatlashga xizmat qiladi.