RAQAMLI IQTISODIYOTDA KICHIK BIZNES RIVOJLANISHINING QIYINCHILIKLARI VA ULARNI BARTARAF ETISH STRATEGIYALARI - Mahmudov Bahodir Madaminjon o'g'li; G’ofurov Javohirmirzo Nizomjon o’g’li; Ro'ziboyev O'tkirbek Qaxramon o'g'li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O’zbekistonda raqamli iqtisodiyot sharoitida kichik biznes rivojlanishining asosiy qiyinchiliklari va ularni bartaraf etish yo’llari o’rganiladi. Tadqiqotda kichik biznesning YaIM, bandlik va eksportdagi o’rnini aks ettiruvchi stat.uz saytidan olingan real statistik ma’lumotlar tahlil qilinadi. 2020-2024 yillar davomida kichik biznesning YaIMdagi ulushi, bandlar soni va raqamli transformatsiya ko’rsatkichlari ekonometrik model yordamida baholanadi. Maqolada moliyaviy resurslarga kirish, raqamli ko’nikmalar yetishmasligi, infratuzilma zaifligи va regulyativ to’siqlar kabi asosiy muammolar yoritiladi hamda ularni hal qilish bo’yicha ilmiy asoslangan takliflar ishlab chiqiladi.