PUL OQIMLARI TAHLILI VA BIZNESDA MOLIYAVIY RESURSLARNI OPTIMAL BOSHQARISH - Tursunboyeva Marjona Shuhrat qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada pul oqimlari tahlili va biznesda moliyaviy resurslarni optimal boshqarish masalalari o’rganiladi. Tadqiqotda pul oqimlarining turlari, tahlil usullari, likvidlik boshqaruvi, kapital strukturasini optimallashtirish kabi jihatlardagi nazariy asoslar bilan birga, oqibat mablag’larini boshqarish, qarzdorlik va kreditorlik nazorati, moliyaviy rejalashtirish kabi amaliy aspektlar ham yoritilgan. O’zbekiston tajribasi misolida, korxonalarda pul oqimlarini boshqarishning joriy holati, mavjud muammolar va rivojlanish istiqbollari ko’rib chiqiladi.