YOSHLANI MILLIY RUHDA TARBIYALASHDA TIZIMLI YONDASHUV MEZONLARI - Eshnazarova Gulzoda Jurakulovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Yoshlarda milliy ruhni shakllantirish va uni yuksak darajada tarbiyalash xalqimiz ravnaqi, davlatimiz mustahkamligi, ma’naviy merosimizning davomiyligi hamda ma’rifatli jamiyat qurilishida muhim masalalardan biridir. Chunki har bir millatning o‘z tarixi, urf-odatlari, qadriyatlari, tili va madaniyati mavjud. Shu jihatdan, yoshlarni milliy ruhda tarbiyalash, ular uchun ajdodlarimizdan meros bo‘lib kelayotgan qadriyatlarni chuqur o‘rgatish hamda ularni zamonaviy dunyoqarash bilan uyg‘unlashtirish davr talabiga aylandi. Avvalo, milliy ruh nimani anglatuvchi tushuncha ekanligiga to‘xtalib o‘tish lozim. Milliy ruh – bu xalqning o‘ziga xos mentaliteti, tarixiy xotirasi, milliy g‘ururi va ertangi kunga ishonchini ifoda etuvchi, yosh avlodni jipslashtiruvchi va ularni farovon hayot sari undovchi ma’naviy kuchdir.