DIDAKTIKA – TA’LIM NAZARIYASI SIFATIDA - Samatova Munisa; Nurmatova Nodirabegim (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada didaktika fanining ta’lim nazariyasi sifatidagi mohiyati, pedagogika tizimidagi o‘rni hamda ta’lim jarayonini ilmiy asosda tashkil etishdagi ahamiyati yoritilgan. Didaktikaning predmeti, vazifalari, asosiy tushunchalari va tamoyillari keng tahlil qilingan. Shuningdek, zamonaviy ta’lim tizimida didaktikaning rivojlanish yo‘nalishlari va ta’lim sifatini oshirishdagi roli ochib berilgan.