O‘RTA OSIYO SHARQ UYG‘ONISH DAVRIDA XUROSON VA MOVAROUNNAHRDA TARBIYA, MAKTAB VA PEDAGOGIK FIKRLAR - Mirsoatov Javohir Toxir ogli; Yunusov Shoxrux Fahriddin o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada O‘rta Osiyoda Sharq uyg‘onish davrida, xususan Xuroson va Movarounnahr hududlarida tarbiya, maktab tizimi hamda pedagogik fikrlarning rivojlanishi keng yoritilgan. Ushbu davrda yetishib chiqqan buyuk allomalar, ularning ta’lim-tarbiya haqidagi qarashlari va ilm-fan taraqqiyotiga qo‘shgan hissasi tahlil qilingan. Shuningdek, maktab va madrasalarning jamiyat hayotidagi o‘rni hamda ma’naviy-axloqiy tarbiyaning ahamiyati ochib berilgan.