REFLEKSIYA VA ANALITIK FIKRLASH: MAKTAB TAJRIBASI - Tleumuratova Nurjamal Maxsetovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu tezis umumiy o‘rta ta’limda o‘quvchilarning analitik fikrlashini rivojlantirishda refleksiya usullarining o‘rnini yoritadi. Maktab amaliyoti shuni ko‘rsatadiki, o‘quvchilar tahlil, sabab–oqibatni aniqlash va asoslangan xulosa chiqarishda qiyinchilikka duch keladi. Muammoli savollar, keys-stadi, chek-list va rubrika asosidagi refleksiv topshiriqlar tarix hamda “Tarbiya” fanlarida samarali natija beradi. Natijada o‘quvchilarda mantiqiy izchillik, dalillash va mustaqil fikrlash ko‘nikmalari shakllanadi.