XORIJIY MAMLAKATLARDA KECHGAN QUROLLI MOJAROLAR TAJRIBASI ASOSIDA SHAHAR SHAROITDA JANGOVOR HARAKATLAR OLIB BORISHNING O‘ZIGA XOS JIHATLARI - Olimjonov Muxriddin Nizomiddin o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada xorijiy mamlakatlarda yuz bergan qurolli mojarolar tajribasi asosida shahar sharoitida jangovar harakatlar olib borishning o‘ziga xos jihatlari tahlil qilinadi. Rossiya–Ukraina urushi, AQShning Iroq va Afg‘onistondagi harbiy amaliyotlari hamda Venesuela tajribasi misolida urban janglarning asosiy tendensiyalari yoritilgan. Tadqiqotda razvedka, uchuvchisiz tizimlar, kichik taktik guruhlar va tinch aholi omilining ahamiyati ochib beriladi. Olingan xulosalar shahar sharoitida jangovar harakatlarni rejalashtirishda amaliy ahamiyatga ega.