PSIXOLOGIK TRENINGLAR ORQALI IJTIMOIY MOSLASHUVNI SHAKLLANTIRISH - Akbaraliyeva A.T; Pardaboyeva Shirina Alimardon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqola psixologik treninglar orqali shaxslarning ijtimoiy moslashuvini shakllantirish muammosini kompleks tahlil qiladi. Ijtimoiy moslashuvning nazariy asoslari, uning tarkibiy qismlari hamda inson hayotidagi ahamiyati atroflicha yoritiladi. Psixologik treninglarning mohiyati, turlari, amaliy usullari va ular orqali shaxsning ijtimoiy kompetensiyalarini rivojlantirish mexanizmlari ilmiy jihatdan asoslanadi. Maqolada stressni boshqarish, o’z-o’zini anglash, jamoaviy ishlash ko’nikmalari va emotsional intellektni rivojlantirishga qaratilgan trening dasturlari, jumladan, rolli o’yinlar, munozaralar va muloqot mashqlari kabi texnikalar batafsil ko’rib chiqiladi. Turli yosh va ijtimoiy guruhlardagi tadqiqotlar tahlili asosida psixologik treninglarning ijtimoiy moslashuvga ta’sirining samaradorligi baholanadi. Xulosa qismida psixologik treninglarning ijtimoiy moslashuv jarayonidagi muhim o’rni ta’kidlanib, kelajakdagi tadqiqot yo’nalishlari va amaliyotdagi istiqbollari bayon etiladi.