OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA TIZIMLARNI AVTOMATLASHTIRISH VA INSON OMILINI KAMAYTIRISH BO’YICHA AMALGA OSHIRILGAN JARAYONLARNI TAHLIL QILISH - RUHIDDINOV MUHAMMAD PAHMIDDIN O’G’LI (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Zamonaviy tashkilotlarda boshqaruv tizimining samaradorligini oshirishda hamda inson omilarini kamaytirish. Ish jarayonlarni aftomatlashtirish va rial vaqt oralig’ida malumotlarni olish va tahlil qilish bu harqanday tashkilot rivojinin muhum bir qismi bo’lib qolmoqd. Shu bilan birga butizimlarni doyimi ravishda takomillashtirish va nazorat qilib kelish lozim. Biz bugungi maqolada TOSHKENT KIMYO XALQARO UNIVERSITETI.ning ichki tizimlarini ko’rib chiqamiz. Oliy ta’limda avtomatlashtirishning afzalliklari (masalan, administrativ jarayonlarni tezlashtirish, xatolarni kamaytirish, resurslarni tejash) va kamchiliklari (inson omilini kamaytirishdagi risklar, masalan, ish joylarini yo’qotish, axborot xavfsizligi masalalari) Hamda KIUT ichki tizimlarini qisqa tahliylini ochib berib undagi muamolarni ko’rib unga yechimlar taklif qilamiz.