TARBIYASI QIYIN VA XULQ ATVORIDA OG’ISHLIKLAR BOR O’QUVCHILAR BILAN OLIB BORILADIGAN PSIXOPROFILAKTIK ISHLAR - Xalmatova Gavharoy Arabjanovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Tarbiyasi qiyin va xulq-atvorida og‘ishliklar bor o‘quvchilar bilan ishlash ta’lim muassasalarida pedagogik va psixologik faoliyatning murakkab, ammo nihoyatda muhim yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. Hozirgi globallashuv va axborot oqimi kuchayib borayotgan davrda bolalar va o‘smirlar ongiga salbiy tasir ko‘rsatuvchi omillar ko‘paymoqda. Bu esa, ayrim o‘quvchilarning xulq-atvori va tarbiyasida jiddiy muammolar vujudga kelishiga sabab bo‘lmoqda. Shuning uchun tarbiyasi qiyin, xulq- atvorida og‘ishliklar bor o‘quvchilar bilan samarali ishlash uchun chuqur o‘ylangan, tizimli va uzluksiz psixoprofilaktik tadbirlarni tashkil etish zarurdir.